Wanddecoratie

Filteren

Filteren
Gesorteerd volgens
Prijs
Farbe
Material
Hout
Plastic
Metaal
Glas
Textiel
Papier
Keramisch
Natuurlijk materiaal
Natuurlijke vezel
Wohnstil
Landhuis
Shabby Chic
Scandinavisch
Klassisch & traditionell
Boho
Romantisch
Middellandse Zee
Maritiem
Retro
Modern
Minimalistisch
Zimmer
Gang & Kleedkamer
Eetkamer
Slaapkamer
Woonkamer
Studie
Keuken
Gastenkamer
Kinderkamer
Badkamer
Rubrik
neu
Set
31 Artikel
Vores højdepunkter til dig
 Trend: pompoenen
Trend: pompoenen
Ontdek nu
Klein maar krachtig!
Klein maar krachtig!
Ontdek nu
Kinderkamer in pastel
Kinderkamer in pastel
Ontdek nu
 Stijlvolle vazen
Stijlvolle vazen
Ontdek nu

Houten afbeeldingen en deurborden zijn geschikt als decoratieve wanddecoratie

Om individuele kamers of zelfs het hele appartement een nieuwe uitstraling te geven, hoeven er geen muren te worden gesloopt. Dit kan eenvoudig worden gedaan met de juiste wanddecoratie. Hoe of met wat kan ik muren decoreren? Afbeeldingen - met of zonder lijst - in alle variaties, spiegels, decoratieve objecten of borden om aan de muur te bevestigen, zetten unieke accenten. Afhankelijk van de persoonlijke interieurstijl wordt de juiste wanddecoratie gekozen. Dit heeft een positieve invloed op het ruimtegevoel en versterkt het karakter ervan. Het is ook mogelijk om spannende stijlbreuken te creëren met dezelfde decoratie. Een goudkleurig gewei als decoratief wandobject ziet er modern uit, maar past toch perfect in de gezellige landhuisstijl van de woonkamer. Hangt het aan de witte muur van een minimalistisch ingerichte ruimte in Scandi-stijl, dan neemt het de kilte weg en onderscheidt het zich als een opwindende eyecatcher van het bestaande interieur.

Spiegels - decoratieve wanddecoratie met een groot effect

Met kleine veranderingen kan men veel doen voor het persoonlijke woonplezier. De spiegel wordt beschouwd als de ultieme joker als het gaat om wanddecoratie. Hij is uiterst decoratief en past perfect in elke kamer. Of het nu rond of hoekig is, eenvoudig of met een uitgebreid bewerkte lijst - het weerspiegelt altijd wat er voor ligt. Bovendien zijn spiegels ideaal voor kleine ruimtes, omdat ze het licht reflecteren en optische diepte creëren. Een kleine donkere gang lijkt door een grote wandspiegel meteen veel lichter, groter en vriendelijker. Om een bijzonder sterk vergrotend effect van de ruimte te bereiken, plaatst men meerdere objecten tegenover elkaar aan de muren. Ook de langwerpige eetkamer profiteert van een rechthoekige spiegel. Deze wordt horizontaal en licht gekanteld aan de muur bevestigd. Bij een uitbundig diner met vrienden werpt het het licht van de kaarsen terug op de tafel en creëert een romantische sfeer. Wie zich niet wil vastleggen op één interieurstijl, kiest voor de spiegel, want hij blijft neutraal.

Beelden - de eigen galerie voor de woonkamer

Met kleine veranderingen kun je veel doen voor je persoonlijk woongeluk. De spiegel wordt beschouwd als de ultieme joker als het gaat om wanddecoratie. Hij is zeer decoratief en past perfect in elke ruimte. Of het nu rond of hoekig is, eenvoudig of met een ingewikkeld bewerkte lijst - het weerspiegelt altijd wat er voor staat. Bovendien zijn spiegels ideaal voor kleine ruimtes, omdat ze het licht reflecteren en optische diepte creëren. Een kleine, donkere gang oogt meteen veel lichter, groter en vriendelijker door een grote wandspiegel. Om een bijzonder sterk vergrotend effect van de ruimte te bereiken, plaatst men meerdere objecten tegenover elkaar aan de muren. Ook de langwerpige eetkamer profiteert van een rechthoekige spiegel. Deze wordt horizontaal en licht gekanteld aan de muur bevestigd. Tijdens een feestelijk diner met vrienden weerkaatst de spiegel het kaarslicht op de tafel en zorgt voor een romantische sfeer. Wie zich niet wil vastleggen op één inrichtingsstijl, kiest voor de spiegel, want deze gedraagt zich neutraal.

Borden met spreuken - de originele wanddecoratie

Als je met je wanddecoratie een statement wilt maken, zijn borden met spreuken geschikt. Gasten voelen zich hartelijk welkom in de entree als ze begroet worden door de houten tekst "warm & gezellig welkom". Ook het grote bord met de tekst "thuishaven" maakt duidelijk: dit is mijn huis. Deze wanddecoratie zorgt soms ook voor een glimlach met een knipoog. Spreukborden met de wijsheid "Als man het niet kan repareren, zijn we verloren!" passen perfect in de keuken en zorgen voor algemene vrolijkheid.

Wandobjecten

Decoratieve objecten voor de muren zijn er in talloze uitvoeringen en stijlen. Een wit betegelde badkamer krijgt een luxueuze uitstraling met een decoratieve krans met goudkleurige parels. Het ziet er het mooist uit als je meerdere versies van deze exclusieve wanddecoratie ophangt, in verschillende formaten. Een opvallende keukenklok vertelt niet alleen de tijd, maar brengt ook kleur aan de muur. De muren van de slaapkamer worden versierd met een verenkrans van donzige kippenveren in abrikooskleur en zorgen meteen voor een gezellig gevoel. Bij de ochtendkoffie krijg je de nodige motivatieboost als je slaperige blik op het wandbord met de tekst "It's a good day to be happy" valt.

Voor elke interieurstijl de juiste wanddecoratie

Voor de persoonlijke wandvormgeving is de favoriete interieurstijl doorslaggevend. De een houdt van strak en clean, terwijl de ander van ontspannen gezelligheid houdt. Een kort overzicht van de verschillende stijlen, wat ze kenmerkt en welke wanddecoraties daarbij passen:

Landhuisstijl

Kenmerken:

 • rustiek, charmant en gezellig

 • aardse kleuren en natuurtinten

 • meubels van hout met sierlijke versieringen

 • decoratieve elementen van natuurlijke materialen zoals hout, rotan, keramiek, katoen, linnen en klei

Bijpassende wanddecoratie:

 • decoratieve objecten van macramé of kurk

 • fotolijsten van hout

 • decoratieve borden met folkloristische motieven

 • romantische wandkleden van linnen

 • weelderige spiegels met gouden frame

Vintage stijl of Shabby-Chic stijl

Kenmerken:

 • bouwt voort op de landhuisstijl

 • aangevuld met meubels met retro-charme die optisch verfrissen (bijv. een fauteuil in jaren '60-stijl met vloeiende lijnen)

 • meubels met kleine gebruikssporen of verouderd (bijv. met krijtverf)

 • kleuraccenten met blikvangereffect (bijv. bleekgroene ladekasten of oranje banken)

Bijpassende wanddecoratie:

 • spiegels in ovale of asymmetrische vorm

 • wandvazen op houten planken om op te hangen - voor enkele bloemen

 • decoratieve objecten van gevlochten bamboe (bijv. grote bladeren)

 • objecten (bijv. geweien)

 • metalen borden met retro-spreuken en levenswijsheden

Scandinavische stijl

Kenmerken:

 • minimalistisch

 • meubels van licht hout (bijv. den, berk of spar)

 • strak design

 • functioneel

 • eenvoudig en elegant met Noordse charme

Bijpassende wanddecoratie:

 • kransen van droogbloemen

 • strakke, ronde spiegels

 • houten fotolijsten met geperste planten

 • houten wandborden

Moderne stijl

Kenmerken:

 • tijdloos-elegant

 • duidelijk en rechtlijnig, zonder enige franje

 • puristisch meubilair van ontwerperskwaliteit

 • veel wit, zwart en grijs die een harmonieus geheel vormen

 • gladde oppervlakken

Bijpassende wanddecoratie:

 • marmeren wandklok

 • schilderijen in witte lijsten met abstracte motieven

 • fotolijst-slinger van metaal

 • spiegels met zilverkleurige lijsten

 • decoratie van glas, chroom en roestvrij staal

Bij de landhuisstijl, maar ook bij de vintage-trend en shabby-chic, draait het allemaal om het creëren van een aangename, weldadige sfeer met warme kleuren en natuurlijke materialen. De laatste twee, die lijken op de cottage-stijl, richten zich ook op gezelligheid, maar met een coole retro-toets. De Scandinavische stijl kan in één woord worden omschreven: "hygge". Een woonconcept dat gericht is op warmte en geborgenheid, maar zonder overdreven tierelantijntjes. Bij de moderne interieurstijl is het motto duidelijk "minder is meer". Deze representatieve woonstijl is bewust minimalistisch en scoort met understatement.

Welke kleuren voor welke kamers?

De sfeer van een ruimte wordt duidelijk bepaald door de inrichting. Naast de wanddecoratie mag de kleur van de muren niet worden onderschat. Afhankelijk van de gekozen kleur, zorgt deze voor rust, tevredenheid of heeft een stimulerend effect op onze psyche. De juiste muurkleur kan een positieve invloed hebben op emotionele behoeften en bijna een helende werking hebben.

Maar ook voor muurkleuren geldt: wat je leuk vindt, is toegestaan. Als iemand zich het prettigst voelt bij witte muren, dan moet hij kleur vermijden. Het zou echter onverstandig zijn om mooie wanddecoratie achterwege te laten. Kale muren zijn niet bepaald uitnodigend. Het kost niet veel moeite - met een paar zorgvuldig gekozen wanddecoraties wordt je eigen huis in een handomdraai veel huiselijker.

Kamerkleur woonkamer In de woonkamer mag het wat kleurrijker zijn. Warme tinten zoals lindegroen, donkerrood of cappuccino versterken de gezellige sfeer. Wie dit in de woonkamer te veel vindt, kan slechts één muur in deze kleur schilderen.

Kamerkleur slaapkamer Om de slaapkamer een rustzone te maken, moet je opwindende kleuren vermijden. Pasteltinten zorgen voor harmonie. Zachte groene, blauwe en alle bruintinten hebben een kalmerend effect.

Kamerkleur keuken De keuken is in veel woningen het middelpunt van het leven. De muurkleur moet vriendelijk zijn en een goed humeur bevorderen. Een zonnig geel of zacht vanille is ideaal. Witte keukeninrichting steekt verfrissend af tegen een muurkleur in saliegroen.

Kamerkleur bad / badkamer Witte muren geven de badkamer een cleane look. Heldere wandtegels kunnen wel wat contrast verdragen. Ze steken elegant af tegen beige of grijze muren.

Kamerkleur gang In de gang breng je niet zoveel tijd door. Daarom kun je hier wat gedurfder zijn. Roze of zelfs donkere tinten zoals zwart of antraciet zijn toegestaan. Wanddecoraties in goud of grote spiegels komen hier prachtig tot hun recht. Een spannende variant is om de muren slechts voor tweederde te schilderen en het bovenste deel wit te laten.