Fauteuil & Kruk

Filteren

Filteren
Gesorteerd volgens
Prijs
Farbe
Wohnstil
Modern
Minimalistisch
Scandinavisch
Material
Hout
Metaal
Zimmer
Woonkamer
Eetkamer
Gastenkamer
Kinderkamer
6 Artikel
Vores højdepunkter til dig
 Trend: pompoenen
Trend: pompoenen
Ontdek nu
Klein maar krachtig!
Klein maar krachtig!
Ontdek nu
Kinderkamer in pastel
Kinderkamer in pastel
Ontdek nu
 Stijlvolle vazen
Stijlvolle vazen
Ontdek nu

Fauteuil van DEPOT voor compromisloos zitgenot

Een fauteuil is het symbool van maximaal zitcomfort, want bijna geen ander zitmeubel belooft zo'n hoog comfort in combinatie met onafhankelijkheid als deze klassieker onder de meubelen. Het DEPOT-assortiment omvat fauteuils voor binnen en buiten, voor elke interieurstijl en elke kameroplossing.

De veelzijdige wereld van fauteuils

Van alle meubels behoren zitmeubelen en tafels waarschijnlijk tot de oudste en meest originele. Fauteuils bieden een pluspunt in comfort, want in tegenstelling tot een stoel zijn deze meubelen voorzien van armleuningen en een brede zitting. Daarnaast is de zitting vaak lager dan die van een stoel, wat zorgt voor een ontspannen houding en uren ergonomisch zitcomfort. Kortom, in een comfortabele fauteuil kun je goed en lang uitrusten zonder spanning en rugpijn. Natuurlijk zijn er nu enorme verschillen tussen de modellen, want de wereld van fauteuils is buitengewoon divers. Tot de klassiekers behoren loungestoelen en cocktailstoelen met een medium- hoge rugleuning, brede zitting en grotendeels gestoffeerde armleuningen. Als bekledingsmateriaal wordt textielstof of leer gebruikt en dit meubel kan modern, futuristisch of juist nostalgisch worden vormgegeven. Een fauteuil met zijn rugleuning die aan de zijkanten licht naar voren is gebogen, straalt comfort uit en nodigt uit om te dromen. Opmerkelijk is dat de vleugelfauteuils tegenwoordig behoorlijk trendy zijn en hun ietwat stoffige imago al lang hebben verloren. De zogenaamde relaxfauteuil biedt nog meer comfort. Dit model kan meestal meerdere keren worden aangepast om de zitpositie aan te passen aan individuele behoeften en de huidige stemming. Daarnaast heeft de relaxfauteuil een geïntegreerde voetensteun om je benen comfortabel op te leggen. Een clubfauteuil staat synoniem voor een solide uitstraling met een flinke snuf luxe. Schommelstoelen daarentegen zijn een mobiele en dynamische stoelvorm. Aan comfort ontbreekt het deze meubelen natuurlijk niet, want in een schommelstoel kun je uren zonder inspanning zitten. Sledestoelen zijn ook een comfortabele fauteuil, omdat dit meubel wordt gekenmerkt door een hoge ergonomische factor.

Fauteuils voor binnen en buiten - zitcomfort voor elke ruimte

Een fauteuil kan niet alleen als solitair maar ook als onderdeel van een zitgroep met succes worden gebruikt. Terwijl modellen zoals fauteuils of schommelstoelen individueel een goed figuur slaan, passen loungestoelen harmonieus in meubelgroepen samen met banken en salontafels. De solide clubfauteuils zijn ook zeer effectief in een set van twee of in combinatie met een bank. Overigens zou een salontafel in een filigrane uitvoering hier het beste bij passen om de look wat losser te maken. Interessant is dat een fauteuil zich in bijna elke ruimte nuttig weet te maken, want dit meubel zorgt niet alleen voor comfort in de woonkamer, maar ook in de gang of slaapkamer, in de logeerkamer of in een gezellige woonkeuken. Ook buiten, vooral op het terras, zijn fauteuils de juiste oplossing. Schommelstoelen en hangstoelen zien er niet in de laatste plaats geweldig uit buiten. Fauteuils van rotan en kunststof rotan zijn ideaal voor buitengebruik. Bij het kopen van meubels voor de buitenruimte is het in ieder geval aan te raden om ervoor te zorgen dat de fauteuils ook daadwerkelijk aan het weer kunnen worden blootgesteld. Bij hang- en schommelstoelen is dat niet altijd het geval, daarom zijn deze meubels vooral geschikt voor overdekte ruimtes.