Japanse stijl
Woonkamer

Een snufje Japans minimalisme vermengd met Scandinavische gezelligheid resulteert in het volgende in de interieurwereld: de Japandi-stijl. Hier ontmoet elegantie een echte welzijnsgarantie, die uw huis ook dat speciale geeft.

Eetkamer

Om de Japandi-stijl authentiek en stijlvol te implementeren, moet je je concentreren op de volgende dingen: heldere lijnen, functioneel design, subtiele kleuren en opvallende texturen van natuurlijk materiaal. Deze aspecten kun je eenvoudig doorvoeren in je eetkamer. Ideaal zijn filigrane zitmogelijkheden die minimalistisch zijn, maar toch comfort uitstralen. Het zwarte design staat voor Japanse elegantie. De ietwat rustieke component van het noorden wordt ook vertegenwoordigd door houten elementen.

Woonkamer

U kunt uw woonkamer een Japandi-touch geven door gebruik te maken van een opvallende bank. Hierbij is het aan te raden om gebruik te maken van subtiele maar sterke natuurlijke tinten zoals beige, groen, bruin of aubergine. Probeer niet te veel meubels in één ruimte te verwerken, dit kan al snel leiden tot een overbelast totaalbeeld. Bij open woonconcepten kunnen schermen in warme en lichte tinten de ruimtes eenvoudig van elkaar scheiden. Voor accessoires kun je takken met bessen en bloemen gebruiken die perfect passen bij de Japandi-stijl.

Kantoor

U kunt de Japandi-stijl ook in een paar eenvoudige stappen in uw kantoorruimte integreren. Ook hier kunt u rekenen op bijzondere woonhighlights onder het motto "less is more". Perfecte combinaties zijn eenvoudig geconstrueerde meubelen die zijn voorzien van natuurlijke materialen zoals licht of donker hout of bamboe. Uw nieuwe meubelfavorieten harmoniëren bijzonder goed met inspirerende kunst zoals houten afbeeldingen of linnen doeken met aardse en lichte tinten. Lichte tapijten of tapijten met een jutestructuur zorgen voor een vleugje gezelligheid.

Dos

  • -Voor plantenliefhebbers: waaierbladboom, gingoboom of varen
  • -Filigrane en bijzondere meubelen
  • -Linnen of luchtige gordijnen

Don'ts

  • -Kleurrijke bloemen, weelderige boeketten en felle kleuren 
  • -Kamers rommelig met veel meubels
  • -Zware en gekleurde stoffen voor alle meubels, gordijnen, enz.